Blog voor een natuurlijke en gezonde huid

  1. Support Your Natural Skin Clock

    je-biologische-ritme-ondersteunen

    Als het donker wordt, word je moe; als je de middelbare leeftijd bereikt kom je in de overgang en van vrouwen in de dertig zeggen we dat hun biologische klokje tikt. Tijd zit ingebakken in ons lichaam, in de hele cyclus van de geboorte tot de dood. Dat gaat verder dan je misschien denkt. Wist je dat je lichaam een eigen intern netwerk van klokken heeft?

    tijd-voor-een-nieuwe-seasons-lijn-van-cenzaa

    Wat is het circadiaans ritme

    Zonder dat we ze kunnen zien of lezen, houden kleine klokken in ons lichaam de tijd bij met de rotatie van de aarde. Veel processen

    Lees meer »
  2. Klokgenen en jouw huid

    klokgenen-en-jouw-huid

    “ Het meest bekende circadiaanse ritme is de slaap-waakcyclus. Als gevolg van slaapgebrek kan de kwaliteit van iemands huid cosmetisch en medisch verslechteren.”

    cellen-in-ons-lichaam

    Klokgenen en jouw huid

    Jouw centrale hoofdklok, de ‘SCN’ is dus niet de enige klok in je lichaam. Onderzoek laat zelfs zien dat elke cel in ons lichaam een systeem heeft ontwikkeld om optimaal te werken gedurende verschillende tijden van de dag. Aan de basis van dit ritme ligt een rijtje klokgenen dat via een ingenieus mechanisme uitkomt op een cyclus van min of meer

    Lees meer »
  3. Your Brain's Master Clock

    het-circadiaanse-ritme-uitgelegd

    De cellulaire klokken in je lichaam worden allemaal gecoördineerd door een centrale hoofdklok in de hersenen, de suprachiasmatische nucleus (SCN). Het is een zeer klein stukje weefsel, maar onmisbaar in het leven. De SCN synchroniseert al onze cellulaire klokken met de 24-uurs rotatie van de aarde. Hoe voert het deze lastige taak uit? Door gebruik te maken van zonlicht!

    SCN - ‘BIOLOGISCHE HOOFDKLOK’: Het deel van de hersenen dat het circadiane ritme van het hele lichaam controleert en synchroniseert. Deze ‘biologische hoofdklok’ is vatbaar voor licht en invloeden uit de omgeving.

    de-biologische-hoofdklok

    Lees meer »
  4. Zo maak jij je huid herfstklaar!

    maak-je-huid-herfstklaar-met-deze-tips

    Soms heeft je huid een klein beetje extra nodig. Zeker in de winter en herfst, bij het veranderen van de seizoenen of door kou en stress. Je huid heeft dan behoefte naar een beetje extra comfort, zo houd je je huidconditie optimaal, gedurende het hele jaar.

    verzorg-je-huid-in-de-herfst

    SPF: ook in de herfst jouw beste vriend

    Vroegtijdige huidveroudering wordt voor meer dan 90% veroorzaakt door UV-straling en aangezien deze stralingen 365 dagen in het jaar plaatsvinden, is het een raadzaam om je elke dag te beschermen

    Lees meer »
  5. Huidverzorging & routine voor een stralende huid voor mannen

    verzorgingsroutine-voor-mannen

    Voor veel mannen is het verzorgen van de huid een onderwerp waar niet veel over gesproken wordt. Toch is een goede verzorgingsroutine een must. Het is voor mannen ook belangrijk om hun huid te verzorgen en te reinigen om gezond en stralend voor de dag te komen. We hebben daarom het ultieme stappenplan hoe je als man jouw huid kunt verzorgen en je gezicht op de juiste manier kunt reinigen.

    gezichtsverzorging-mannen-routine

    Waarom is verzorging belangrijk voor mannen

    We begrijpen dat je dan nu denkt, waarom is verzorging dan ook belangrijk voor mannen? Ten eerste, onze huid wordt dagelijks

    Lees meer »
  6. Vitamine C: 3 redenen waarom het goed is voor je huid

    wat doet vitamine c voor je huid

    We weten allemaal dat vitamine C goed is voor je gezondheid en nemen het op in ons voedingspatroon. Maar wist je dat het smeren van een vitamine C serum op je gezicht ook veel voordelen heeft?
    We leggen je graag uit waarom en hoe je dit het beste opneemt in je dagelijkse skinroutine.

    Vitamine C en huidverjonging gaan hand in hand

    Vitamine C is een antioxidant. Een hoge dosis antioxidanten gaat huidveroudering tegen en draagt bij aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes in het gezicht. Daarnaast stimuleren antioxidanten de aanmaak van collageen, het eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt.
    Vitamine C is gevoelig voor licht en lucht, een reden waarom wij gekozen hebben om de VitC Oil Elixer als ampul op te nemen in ons assortiment.

    Het laat je huid stralen

    Vitamine C is ideaal om je huid

    Lees meer »
  7. Wat is het verschil tussen UVA en UVB

    verschil-tussen-uva-en-uvb-uitgelegd

    Huidveroudering wordt door meer dan 90% veroorzaakt door UV-straling. Zonbeschermingsproducten helpen je een rem te zetten op (vroegtijdige) huidveroudering. Cenzaa legt je uit wat UVA en UVB precies inhoudt en wat je kunt doen om huidschade te voorkomen.

    UV-straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon en die onze huid kan beschadigen. Natuurlijk zonlicht bestaat zo’n 95% uit UVA en voor zo’n 5% uit UVB. Wat doet de één en welke impact heeft de ander?

    uva-staat-voor-aging-straling

    Wat is UVA

    UV staat voor Ultraviolet en de A staat voor Aging. UVA-stralen hebben een l

    Lees meer »
  8. In je routine: Bij welke stap behoort mijn SPF?

    spf-in-je-skincare-routine-toevoegen

    Zomer, zon en zonnestralen, wat genieten we daarvan! Maar let op, een teveel aan UV-straling veroorzaakt schade aan je huid en niet te vergeten: het veroudert je huid.

    Een goede skin prepping op dagelijkse basis in combinatie met goede zonbescherming is een must voor een gezonde en fitte huid. En zet bovendien een rem op (vroegtijdige) huidveroudering.

    wanneer-spf-in-je-skincare-routine

    Voeg SPF toe aan jouw dagelijkse beauty routine

    Mooi en gezond oud worden is iets wat we allemaal wel willen. Het beschermen van jouw huid is essentieel om tekenen van vroegtijdige huidveroudering, zoals fijne lijntjes en

    Lees meer »
  9. Ontdek jouw zonnetype en bescherm je huid elke dag met zonnebrand!

    ontdek-jouw-zonnetype-met-de-cenzaa-test

    Leer je huidtype kennen en krijg advies voor optimale bescherming en verzorging.

    Weet jij hoe snel jouw huid verbrandt en hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon? Deze vragen komen vooral in de zomer voor, maar het is juist ook heel belangrijk om elke dag te smeren met zonnebrand. Het gaat namelijk huidveroudering tegen. Doe nu onze ‘Anti-Aging Sun Ritual test’, afgeleid van de Fitzpatrick huidtest, om jouw huid het beste te beschermen en te verzorgen.

    Ontdek aan de hand van maar 10 vragen wat jouw zonnetype huid is. Het kennen van je huidtype is er belangrijk als het gaat om het verzorgen en het beschermen van je huid tegen schadelijke zonnestralen, wat uiteindelijk kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Met deze test kom je er achter wat het beste bij jou past.

    Start de test
    Lees meer »
  10. Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

    Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

    Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

    Tegenwoordig zijn we veel bewuster met onze huid en gezondheid bezig en googelen we ons suf naar oplossingen om rimpels, hangende oogleden en lelijke oneffenheden te verminderen. De stap naar plastische chirurgie, of je er op z’n minst in te verdiepen, lijkt dan zittend op de bank met een iPad in je hand nog helemaal niet zo verkeerd! Maar wanneer je weet dat huidveroudering een natuurlijk proces is, klinkt het als vanzelfsprekend dat ook huidverjonging hierop gericht is. Toch?

    Zet jij ook niet het liefst jouw huid een aantal jaren terug in de tijd? Wij wel! Maar je huid weer een jonge uitstraling geven met fillers past steeds minder bij de keuze voor een gezonde huid en levensstijl. Snel het beste resultaat, dat is wat we willen, maar dan niet met innovatieve ontwikkelingen e

    Lees meer »