Acne

 

Kenmerken van een huid met acne

Vertoont jouw huid puistjes, rode bultjes en ontstekingen? Dan is de kans groot dat jij last hebt van acne. Acne is een vervelende huidaandoening die je onzeker kan maken. We spreken van acne als de poriën van de huid met talg, bacteriën en vetzuren zijn verstopt. De talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid, waardoor zichtbare puistjes en rode bultjes ontstaan. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

 

Fruitzuur tegen de acne huid

Wereldwijd hebben veel mensen last van acne. Acne ontstaat veelal tijdens de puberteit, waarin hormonale veranderingen zorgen voor actieve talgklieren. Maar ook op latere leeftijd kun je last krijgen van acne. Bij acne is het belangrijk om de bron van het probleem aan te pakken en de juiste keuzes te maken als het gaat om huidverzorging. Een acne-achtige en vette huid heeft behoefte aan een dagelijkse intensieve en evenwichtige verzorging die de huidflora weer in balans brengt. Gebruik daarom producten die de pH-waarde van de huid herstellen en overtollig talg minimaliseren. Onzuiverheden houd je onder controle met intensief zuiverende, talgregulerende en hydraterende serums en crèmes. Pas af en toe een fruitzuurpeeling toe. Fruitzuren verwijderen de dode huidcellen, verfijnen je poriën en verminderen oneffen- en onzuiverheden. De acne-achtige vette huid heeft er veel baat bij!Shop hier
Acne

Voorkom verspreiding van bacteriën

Hoe verleidelijk het ook is, knijp puistjes nooit uit. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat je de bacteriën verder verspreidt waardoor je alleen nog maar meer puistjes krijgt. Krabben is helemaal uit den boze. Je irriteert de huid hierdoor nog verder en de kans op blijvende littekens is zeker aanwezig.

AcneZuivert de huid
AcneVermindert ontstekingen
AcneZorgt voor een fijnere huidstructuur

Goede hygiëne is een must

Naast de juiste huidverzorging is hygiëne bij de aanpak van acne heel belangrijk. Was regelmatig je handen en verwissel dagelijks je handdoek en bedlinnengoed. De bacteriën blijven namelijk achter op je kussensloop. Beperk het dragen van mutsen, petten, sjaals en coltruien, want in deze kledingstukken blijven snel bacteriën achter. En denk er ook eens aan je make-up kwasten te reinigen, de acne-bacterie gedijt uitermate goed in vuile kwasten!