Dag en Nachtritme van jouw huid

Jouw huid bestaat uit drie hoofdlagen: de epidermis, de dermis en de hypodermis; elke laag heeft actieve circadiane klokken. Ze zorgen samen voor de aansturing van vele huidprocessen, denk aan vochtverlies, celvernieuwing, de bloedtoevoer naar de huid, de huidtemperatuur en talgproductie, maar ook onderhoud en reparatie van schade aan het DNA. Ontdek meer over het dag- en nachtritme van jouw huid.

tick-tock-skin-rhythm
ritme-voor-avond-en-nacht

Support Your Natural Skin Clock

middag-routine-van-de-huid

Middag

De talgklieren zijn het meest actief in de ochtend en vroege middag, waarna hun activiteit afneemt. Tegen de middag is de hydrolipidenmantel, dankzij de zure pH, volledig gevormd en biedt effectieve bescherming tegen bacteriën. Deze klieren zijn verantwoordelijk voor make-up die gedurende de dag van het gezicht glijdt, terwijl het lichaam rond het middaguur een piek in olie-uitscheiding vertoont als bescherming tegen UV-stralen. Een vette t-zone en glans op het gezicht zijn het gevolg van deze natuurlijke barrière. Een korte gezichtsmassage in de middag kan helpen om een gezonde gloed te bevorderen wanneer de huid een dip vertoont.

wat-je-huid-snachts-doet

Nacht

Jijzelf slaapt, maar je huid gaat juist nu flink aan de slag. Wanneer je elke nacht een kwalitatief goed slaapritme hebt, zie je dat de volgende dag letterlijk aan je huid. Zodra de avond valt worden de processen van regeneratie en celherstel geactiveerd. Tussen 23.00 uur en 03.00 uur versnelt de celdeling. Tijdens de nachtelijke uren vindt vooral de collageenproductie en het celvernieuwingsproces plaats. Dat proces is belangrijk voor het huidherstel; denk bijvoorbeeld aan de schade in je cel- DNA door de UV-stralen die je overdag hebt opgelopen.

This is a must