Blog voor een natuurlijke en gezonde huid

 1. A healthy sun-kissed skin met de juiste zonbescherming

  A healthy sun-kissed skin met de juiste zonbescherming | Blog

  Is de zon onze vriend of vijand?

  Hooray! Het voorjaar is in volle gang. Eindelijk is het lente. Hoe heerlijk is het om de warmte van de zonnestralen te voelen op je gezicht en de lentegeur van pas gemaaid gras in te ademen. Wat doet de zon toch veel goeds voor je humeur. Voel jij je ook weer opgewekt en blij? Bij het zien van de eerste zonnestralen gaan we er gelijk op uit: korte mouwen, met-zonder jas naar buiten en bruin worden maar! De zon brengt een gezond kleurtje op onze huid en dat is wat we allemaal willen. Dan zien we er immers net even iets stralender uit. Bruin worden zonder zonbescherming is niet goed voor je huid, we moeten goed opletten dat we niet verbranden. Maar hoe zit het eigenlijk met de zon, is het ook goed voor je of alleen maar slecht? Wat zijn eigenlijk de goede en schadelijke effecten van de zon op de huid? [lees verder onder de afbeelding]

  Lees meer »
 2. Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

  Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid? | Blog

  Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

  Tegenwoordig zijn we veel bewuster met onze huid en gezondheid bezig en googelen we ons suf naar oplossingen om rimpels, hangende oogleden en lelijke oneffenheden te verminderen. De stap naar plastische chirurgie, of je er op z’n minst in te verdiepen, lijkt dan zittend op de bank met een iPad in je hand nog helemaal niet zo verkeerd! Maar wanneer je weet dat huidveroudering een natuurlijk proces is, klinkt het als vanzelfsprekend dat ook huidverjonging hierop gericht is. Toch?

  Zet jij ook niet het liefst jouw huid een aantal jaren terug in de tijd? Wij wel! Maar je huid weer een jonge uitstraling geven met fillers past steeds minder bij de keuze voor een gezonde huid en levensstijl. Snel het beste resultaat, dat is wat we willen, maar dan niet met innovatieve ontwikkelingen e

  Lees meer »
 3. Vitamine C: 3 redenen waarom het goed is voor je huid

  Vitamine C: 3 redenen waarom het goed is voor je huid

  We weten allemaal dat vitamine C goed is voor je gezondheid en nemen het op in ons voedingspatroon. Maar wist je dat het smeren van een vitamine C serum op je gezicht ook veel voordelen heeft?
  We leggen je graag uit waarom en hoe je dit het beste opneemt in je dagelijkse skinroutine.

  Vitamine C en huidverjonging gaan hand in hand

  Vitamine C is een antioxidant. Een hoge dosis antioxidanten gaat huidveroudering tegen en draagt bij aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes in het gezicht. Daarnaast stimuleren antioxidanten de aanmaak van collageen, het eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt.
  Vitamine C is gevoelig voor licht en lucht, een reden waarom wij gekozen hebben om de VitC Oil Elixer als ampul op te nemen in ons assortiment.

  Het laat je huid stralen

  Vitamine C is ideaal om je huid

  Lees meer »
 4. Wil jij een gezonde glow op jouw huid?

  VitC Oil Elixer van Cenzaa heeft veel voordelen voor de huid

  Heeft jouw huid behoefte aan voeding en comfort en wil jij een gezonde glow?

  Neem dan onze Cenzaa Vitc Oil Elixer op in jouw skincare routine

  Of je nu jouw vermoeide huid een boost wilt geven of huidveroudering wilt voorkomen. Cenzaa’s Vitc Oil Elixer is een anti-age serum boordevol krachtige ingrediënten die een geweldige voedingsbron zijn voor de huid. Dit serum heeft heel veel skin benefits en is dé effectieve oppepper en vitamineboost voor iedere huid!

  Meer dan een anti-aging serum

  Dankzij de vegan friendly formule, vol antioxidanten is dit serum niet alleen gericht op het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het serum nog veel meer voordelen:

  • Het draagt bij aan
  Lees meer »
 5. Spice up your skincare routine met Cenzaa Spicy Skin Shock

  Spice up your skincare routine met Cenzaa Spicy Skin Shock

  Spice up your skincare routine met Cenzaa Spicy Skin Shock

  Een intensieve zuurstofboost voor je huid: Cenzaa Spicy Skin Shock wakkert de celactiviteit aan en stimuleert op krachtige wijze de doorbloeding. Dit huidverbeterende cell activating masq zorgt voor een gladdere huid en egalere teint. Niet voor niets is het een van onze favorieten! Maar hoe pas je Spicy Skin Shock precies toe in je routine? En welke ingrediënten zorgen voor dat wow-effect?

  De hoogste concentratie PCN2® voor een stralende huid
  De zuurstofboost die Cenzaa Spicy Skin Shock aan je huid g

  Lees meer »
 6. Suncare voor de toekomst

  zonbescherming voor de huid

  SUNCARE VOOR DE TOEKOMST

  de invloed van zonlicht op huidveroudering

   

  In de zon maakt ons hormoonstelsel het geluks-stofje endorfine aan dat zorgt voor energie en een kortstondig geluksgevoel. Daarnaast is zonlicht goed voor de vorming van vitamine D en een zongekuste huid. Maar wat hebben de zon en huidveroudering met elkaar te maken?

   

  Wist je dat onbeschermde blootstelling aan zonlicht de nummer één oorzaak is van vroegtijdige huidveroudering? Bij het zien van de eerste zonnestralen gaan we er gelijk op uit. De zon zorgt voor een gezonde kleur op onze huid en dan zien we er immers net even iets stralender uit. Bruin worden is het eerste verdedigingsmechanisme van de huid, maar gaat nooit zonder gevaar. Of je wel of niet snel verbrandt, het is enorm belangrijk dat je jezelf insmeert met een zonnebrandcrème met zonnefilter. Voor een echt goede anti-aging crème, is

  Lees meer »
 7. Gaat door scrubben je mooie bruine kleur verloren?

  Gaat door scrubben je mooie bruine kleur verloren? | Blog

  Je verwacht waarschijnlijk dat door scrubben je mooie bruine kleur verloren gaat, maar wat als we jou vertellen dat dit niet zo is. In de zomer wil je het liefste je mooie egale bruine kleur behouden. Scrub je jouw bruine huid er met scrubben dan zo weer af? Juist niet! We leggen je graag uit hoe dit zit.

  SCRUBBEN GEEFT JE JUIST EEN EGALE BRUINE KLEUR  Scrubben zorgt er juist voor dat je mooier bruin wordt én blijft! Hoe dit komt? Scrubben heeft geen effect op de aanmaak van je pigmentcellen, die worden namelijk aangemaakt in de onderste laag van de epidermis. Door scrubben verwijder je de dode huidcellen en dit is juist de bovenste laag van je huid. Hierdoor komt het pigment veel beter tot zijn recht en word je veel egaler bruin!

  scrubben

  Lees meer »
 8. Suiker: dit doet het écht voor je huid

  Suiker: dit doet het écht voor je huid | Blog

  Suiker: dit doet het écht voor je huid

  Ontdek de ideale personal trainer tegen huidveroudering

  In de eerste blog over suiker heb je gelezen hoe je een suiker verslaving opbouwt. Maar heeft dit eigenlijk ook gevolgen voor je mooie egale huid? Helaas wel! We weten nu dat je lichaam sterk reageert op suiker. Maar hoe zit dat met onze huid? Van suiker krijg je rimpels. Het klinkt hard, maar het is echt zo: suiker veroudert de huid! Maar hoe werkt dit dan? Daarvoor gaan we een klein beetje dieper op de materie in:

  suiker & huidveroudering
  Lees meer »
 9. 360° Skincode Foodceuticals

  360° Skincode Foodceuticals | Blog

  Dagelijks je huid van binnenuit boosten met extra voedingssupplementen. Dat juichen wij bij Cenzaa alleen maar toe! Zeker wanneer je last hebt van bepaalde huidklachten, zoals rimpels, verminderde elasticiteit, littekens, wondjes of striae. Met de 360° SKINCODE Foodceuticals van Cenzaa eet jij jouw huid letterlijk stralend gezond. De Foodceuticals bevatten opvallend hoge percentages werkstoffen die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. Dankzij deze krachtpatsers in huidverjonging en -verbetering zal niet alleen de huid zichtbaar gezonder ogen, ook het algehele energielevel neemt toe. Klinkt perfect, toch?

  Het belang van foodceuticals Het streven naar een maximaal huidresultaat gaat absoluut samen met een gezonde levensstijl. Wist je dat maar liefst 70% van jouw huidconditie wordt bepaald door voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt? En dat de huid tegelijkertijd het laatste orgaan in rij is dat vitamines opneemt? Extra voedingstoffen in de

  Lees meer »
 10. Invloed van voeding op de huid

  Invloed van voeding op de huid - blog

  Invloed van voeding op de huid

  Huid en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verschillende studies tonen dat aan. Je hebt vast de uitspraak ‘je bent wat je eet’ wel eens gehoord. Wie gezond eet, zal mogelijk een stuk fitter ogen dan iemand die herhaaldelijk vetten naar binnen werkt. De een krijgt van chocolade puisten, de ander reageert er niet nadelig op. Het lichaam is complex en elk lichaam is uniek. Maar ze hebben allemaal een gemene deler: gezond oud worden!

  Het streven naar een maximaal huidresultaat gaat dus absoluut samen met een gezonde levensstijl. Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt namelijk voor verslapping en veroudering van de huid. Vier tot maximaal zes eetmomenten per dag kunnen schommelingen in de bloedsuikerspiegel al voorkomen.

  AGE’s

  De belangrijkste bron van het ontstaan van Advanced Glycation End-products is voeding. AGE’s ontstaan onder invloed van onder andere hoge bloedsuikerspiegels en zijn ve

  Lees meer »
Pagina