Blog voor een natuurlijke en gezonde huid

 1. Your Brain's Master Clock

  het-circadiaanse-ritme-uitgelegd

  De cellulaire klokken in je lichaam worden allemaal gecoördineerd door een centrale hoofdklok in de hersenen, de suprachiasmatische nucleus (SCN). Het is een zeer klein stukje weefsel, maar onmisbaar in het leven. De SCN synchroniseert al onze cellulaire klokken met de 24-uurs rotatie van de aarde. Hoe voert het deze lastige taak uit? Door gebruik te maken van zonlicht!

  SCN - ‘BIOLOGISCHE HOOFDKLOK’: Het deel van de hersenen dat het circadiane ritme van het hele lichaam controleert en synchroniseert. Deze ‘biologische hoofdklok’ is vatbaar voor licht en invloeden uit de omgeving.

  de-biologische-hoofdklok

  Lees meer »
 2. Zo maak jij je huid herfstklaar!

  maak-je-huid-herfstklaar-met-deze-tips

  Soms heeft je huid een klein beetje extra nodig. Zeker in de winter en herfst, bij het veranderen van de seizoenen of door kou en stress. Je huid heeft dan behoefte naar een beetje extra comfort, zo houd je je huidconditie optimaal, gedurende het hele jaar.

  verzorg-je-huid-in-de-herfst

  SPF: ook in de herfst jouw beste vriend

  Vroegtijdige huidveroudering wordt voor meer dan 90% veroorzaakt door UV-straling en aangezien deze stralingen 365 dagen in het jaar plaatsvinden, is het een raadzaam om je elke dag te beschermen

  Lees meer »
 3. Huidverzorging & routine voor een stralende huid voor mannen

  verzorgingsroutine-voor-mannen

  Voor veel mannen is het verzorgen van de huid een onderwerp waar niet veel over gesproken wordt. Toch is een goede verzorgingsroutine een must. Het is voor mannen ook belangrijk om hun huid te verzorgen en te reinigen om gezond en stralend voor de dag te komen. We hebben daarom het ultieme stappenplan hoe je als man jouw huid kunt verzorgen en je gezicht op de juiste manier kunt reinigen.

  gezichtsverzorging-mannen-routine

  Waarom is verzorging belangrijk voor mannen

  We begrijpen dat je dan nu denkt, waarom is verzorging dan ook belangrijk voor mannen? Ten eerste, onze huid wordt dagelijks

  Lees meer »
 4. Vitamine C: 3 redenen waarom het goed is voor je huid

  wat doet vitamine c voor je huid

  We weten allemaal dat vitamine C goed is voor je gezondheid en nemen het op in ons voedingspatroon. Maar wist je dat het smeren van een vitamine C serum op je gezicht ook veel voordelen heeft?
  We leggen je graag uit waarom en hoe je dit het beste opneemt in je dagelijkse skinroutine.

  Vitamine C en huidverjonging gaan hand in hand

  Vitamine C is een antioxidant. Een hoge dosis antioxidanten gaat huidveroudering tegen en draagt bij aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes in het gezicht. Daarnaast stimuleren antioxidanten de aanmaak van collageen, het eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt.
  Vitamine C is gevoelig voor licht en lucht, een reden waarom wij gekozen hebben om de VitC Oil Elixer als ampul op te nemen in ons assortiment.

  Het laat je huid stralen

  Vitamine C is ideaal om je huid

  Lees meer »
 5. Wat is het verschil tussen UVA en UVB

  verschil-tussen-uva-en-uvb-uitgelegd

  Huidveroudering wordt door meer dan 90% veroorzaakt door UV-straling. Zonbeschermingsproducten helpen je een rem te zetten op (vroegtijdige) huidveroudering. Cenzaa legt je uit wat UVA en UVB precies inhoudt en wat je kunt doen om huidschade te voorkomen.

  UV-straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon en die onze huid kan beschadigen. Natuurlijk zonlicht bestaat zo’n 95% uit UVA en voor zo’n 5% uit UVB. Wat doet de één en welke impact heeft de ander?

  uva-staat-voor-aging-straling

  Wat is UVA

  UV staat voor Ultraviolet en de A staat voor Aging. UVA-stralen hebben een l

  Lees meer »
 6. In je routine: Bij welke stap behoort mijn SPF?

  spf-in-je-skincare-routine-toevoegen

  Zomer, zon en zonnestralen, wat genieten we daarvan! Maar let op, een teveel aan UV-straling veroorzaakt schade aan je huid en niet te vergeten: het veroudert je huid.

  Een goede skin prepping op dagelijkse basis in combinatie met goede zonbescherming is een must voor een gezonde en fitte huid. En zet bovendien een rem op (vroegtijdige) huidveroudering.

  wanneer-spf-in-je-skincare-routine

  Voeg SPF toe aan jouw dagelijkse beauty routine

  Mooi en gezond oud worden is iets wat we allemaal wel willen. Het beschermen van jouw huid is essentieel om tekenen van vroegtijdige huidveroudering, zoals fijne lijntjes en

  Lees meer »
 7. Ontdek jouw zonnetype en bescherm je huid elke dag met zonnebrand!

  ontdek-jouw-zonnetype-met-de-cenzaa-test

  Leer je huidtype kennen en krijg advies voor optimale bescherming en verzorging.

  Weet jij hoe snel jouw huid verbrandt en hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon? Deze vragen komen vooral in de zomer voor, maar het is juist ook heel belangrijk om elke dag te smeren met zonnebrand. Het gaat namelijk huidveroudering tegen. Doe nu onze ‘Anti-Aging Sun Ritual test’, afgeleid van de Fitzpatrick huidtest, om jouw huid het beste te beschermen en te verzorgen.

  Ontdek aan de hand van maar 10 vragen wat jouw zonnetype huid is. Het kennen van je huidtype is er belangrijk als het gaat om het verzorgen en het beschermen van je huid tegen schadelijke zonnestralen, wat uiteindelijk kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Met deze test kom je er achter wat het beste bij jou past.

  Start de test
  Lees meer »
 8. Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

  Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

  Huidveroudering: Hoe behoud je je mooie huid?

  Tegenwoordig zijn we veel bewuster met onze huid en gezondheid bezig en googelen we ons suf naar oplossingen om rimpels, hangende oogleden en lelijke oneffenheden te verminderen. De stap naar plastische chirurgie, of je er op z’n minst in te verdiepen, lijkt dan zittend op de bank met een iPad in je hand nog helemaal niet zo verkeerd! Maar wanneer je weet dat huidveroudering een natuurlijk proces is, klinkt het als vanzelfsprekend dat ook huidverjonging hierop gericht is. Toch?

  Zet jij ook niet het liefst jouw huid een aantal jaren terug in de tijd? Wij wel! Maar je huid weer een jonge uitstraling geven met fillers past steeds minder bij de keuze voor een gezonde huid en levensstijl. Snel het beste resultaat, dat is wat we willen, maar dan niet met innovatieve ontwikkelingen e

  Lees meer »
 9. Elke dag zonnebrand smeren

  elke dag smeren met zonnebrand 365 dagen per jaar

  Waarom je elke dag zonnebrand moet smeren

  Zonnebrandcrème is een essentieel product voor de dagelijkse huidverzorging. Naast dat het ons beschermt tegen zonnebrand, beschermt het ook tegen huidveroudering. De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen namelijk vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, waardoor de huid er dof, gerimpeld en ouder uit kan gaan zien. Kom meer te weten over de voordelen van het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème en hoe het kan helpen om huidveroudering tegen te gaan!

  Waarom is zonnebrandcrème belangrijk

  Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen deze schadelijke UV-stralen en helpt zo de gezondheid van de huid te behouden. UV-straling van de zon kan schadelijk zijn voor de huid op korte en lange termijn. Op de korte termijn kan het zonnebrand veroorzaken, wat kan leiden tot pijnlijke, rode en gezwollen huid. Op de lange termijn kan blootstelling aan de zon leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs

  Lees meer »
 10. Feit of fabel? Gaat door scrubben je zongebruinde kleur verloren?

  Gaat door scrubben je mooie bruine kleur verloren?

  Tijdens de zomerperiode doe jij je uiterste best om zo lang mogelijk van je zongebruinde huid te genieten. Als je je huid scrubt, gaat dan dat mooie kleurtje, waar je uren in de zon voor hebt lopen bakken, er dan af? Niets is minder waar en het is juist een belangrijke stap om zo lang mogelijk van je sunkissed glow te genieten. Wij leggen je graag uit hoe dit nu precies zit.

  Scrubben zorgt ervoor dat je huid mooier zongebruind wordt én blijft

  Maar hoe komt dit dan? Scrubben heeft geen effect op de aanmaak van je pigmentcellen, die worden namelijk aangemaakt in de onderste laag van de epidermis. Door scrubben verwijder je de dode huidcellen en dit is juist de bovenste laag van je huid. Dode huidcellen stapelen zich snel op en vormen een laag op je huid. Door ze te verwijderen bied jij je huid een herstart en hierdoor komt het pigment veel beter tot zijn recht en kleur je egaler bij! Ook stimuleert scrubben de celvernieuwing en het vermijden

  Lees meer »