For men

 

Kenmerken van de mannenhuid

Dat mannen en vrouwen op veel vlakken van elkaar verschillen, weten we. Logisch dat dit ook geldt voor de mannenhuid en mannenhuidverzorging. De mannenhuid heeft een andere structuur, hogere talgproductie, pH-waarde en heeft te maken met baardgroei. Het is dan ook niet vreemd dat de mannenhuid duidelijk een andere behoefte heeft en vraagt om specifieke huidverzorging met passende huidverzorgingsproducten.

 

Dikke en stevige mannenhuid

Het verschil in de structuur van de mannenhuid wordt veroorzaakt door het hormoon testosteron. De mannenhuid heeft een stevigere, robuustere en grovere opperhuid dan de vrouwenhuid. De mannenhuid is daarbij ook nog eens bijna 20% dikker dan die van vrouwen. Ook de opbouw van de mannenhuid is niet te vergelijken met de huid van vrouwen. Hormonen en hoge talgproductie zorgen ervoor dat de mannenhuid over het algemeen veel vetter is. Talgklieren kunnen snel verstopt raken en zorgen dan voor pukkeltjes. De mannenhuid, en vooral de jongere mannenhuid, heeft daardoor veel vaker dan een vrouwenhuid last van puistjes, mee-eters en andere vervelende onzuiverheden. De mannenhuid heeft minder snel last van lijntjes, rimpelvorming en verslapping van de huid. Dat komt door de grotere collageendichtheid van de mannenhuid. Collageen houdt het vocht vast in de huid en geeft de huid elasticiteit en veerkracht. De mannelijke huid blijft dan ook langer glad en strak en rimpelvorming wordt bij mannen ook pas later zichtbaar, pas vanaf een jaar of 35.Shop hier
Gecombineerde en vette huid

Kwetsbaar voor invloeden van buitenaf

Toch is de mannenhuid eigenlijk heel gevoelig en kwetsbaar. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar dat is het niet. De mannenhuid heeft namelijk wel een hele stevige en robuuste bovenste huidlaag maar de onderhuidse vetlaag is veel minder sterk en dik, waardoor de huid van binnenuit zwakker is in huidopbouw en huidfuncties. Deze zwakkere opbouw van de huid maakt de mannenhuid bijvoorbeeld extra kwetsbaar voor schadelijke invloeden van buitenaf. Een mannenhuid is heel gevoelig voor UV-straling en verbrandt sneller dan een vrouwenhuid. En dit terwijl de meeste mannen vaak pas later en minder intensief gebruikmaken van zonbeschermende producten. De mannenhuid heeft te maken met baardgroei. Dagelijks of regelmatig scheren irriteert de huid en kan zelfs leiden tot de huidproblemen bij onvoldoende passende verzorging van de huid. De gevoelige mannenhuid heeft na elke scheerbeurt hydraterende producten nodig, die snel in de huid trekken zonder een vettig gevoel te geven, en de huid kalmeren en zacht houden.

For menHydraterend
For menKalmerend
For menMatterend

Huidverzorging speciaal voor mannen

Om de mannenhuid in optimale conditie te houden, gebruik je natuurlijke huidverzorgingsproducten die speciaal op de mannenhuid zijn afgestemd. Natuurlijk geldt ook voor de mannenhuid dat een gezonde levensstijl met de juiste voeding en voldoende beweging bijdragen aan een stralende, stoere en gezonde huid.

Bijpassende behandeling

Skin Discovery Mini Facial
Tijdens deze kennismakingsbehandeling wordt gebruik gemaakt van innovatieve producten en behandeltechnieken die je een persoonlijke en luxe beleving geven. Natuurlijk word je voorzien van een professioneel huidadvies.