Gecombineerde en vette huid

 

Kenmerken van een gecombineerde huid

Voelt de huid van jouw voorhoofd, neus en kin (de T-zone) vettig aan, maar zijn je wangen vooral droog? Dan heb jij een gecombineerde huid. Daarmee ben je zeker niet de enige. De meesten van ons hebben een huid met deze combinatie. Een gecombineerde huid kan erfelijke bepaald zijn, maar ook ontstaan door het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten of een ongezonde levensstijl.

 

Grove poriën en droge wangen

Kenmerken van het gecombineerde huidtype zijn de duidelijk zichtbare poriën rondom en op de neus, onzuiverheden en een glimmend voorhoofd. Deze vettige T- zone wordt veroorzaakt door talgklieren. Overactieve talgafvloeiing kan leiden tot een vettige gloed, mee-eters en puistjes. Het drogere gedeelte van de huid zijn vaak de wangen. Deze huidzone heeft juist te maken met een tekort aan natuurlijke vetten in de huid.Shop hier
Gecombineerde en vette huid

Hoe pak je een gecombineerde huid aan

Omdat je eigenlijk te maken hebt met twee soorten huidtypes in één is goede en passende verzorgingsproducten voor dit huidtype essentieel. Heb je een gemengde huid, dan is het belangrijk dat alle producten die je gebruikt geschikt zijn voor de verschillende huidzones op je gezicht. Je wilt natuurlijk niet dat de droge zones nog droger worden, maar ook niet dat de T-zone onrustiger wordt, poriën verder verstoppen en er ontstekingen ontstaan. Voor het gecombineerde huidtype is het van belang milde maar effectieve producten met een lichte textuur te gebruiken die de huid niet verder uitdrogen, maar ook de talgproductie niet verder laat toenemen.

Gecombineerde en vette huidMatterend
Gecombineerde en vette huidTalgregulerend
Gecombineerde en vette huidZuivert en verfijnt poriën

Puistjes; niet krabben, niet knijpen!

De gecombineerde en vette huid heeft nogal eens te maken met onzuiverheden, puistjes en mee- eters. Het is dan heel verleidelijk om puistjes uit te knijpen. Doe dit niet! Door het uitknijpen kan er een verspreiding van de bacteriën ontstaan. Dit leidt tot nieuwe ontstekingen en nog meer puistjes!

Stress en de onzuivere huid

Een onzuivere huid leidt nogal eens tot stress. En stress is niet goed voor de gezondheid en ook zeker niet voor je huid. Voldoende lichaamsbeweging is een geweldige manier om het stressniveau onder controle te krijgen en heeft een positieve invloed op de hormoonhuishouding en bloedcirculatie. Dat zie je ook weer terug in je huidconditie. Transpireren helpt bovendien ook mee om de huid te reinigen. Het is echter wel belangrijk om na het sporten snel te douchen, zodat het transpiratievocht de grove poriën van dit huidtype niet kan gaan verstoppen.