Vale en grauwe huid

 

Behandelen van een vale en grauwe huid

Naarmate we ouder worden, loopt de huid meer schade op. Vaak zie je dat aan een vale, grauwe huid. Je verliest je energieke, frisse en jonge uitstraling. Toch kunnen we er veel aan doen om elegant ouder te worden en zo lang mogelijk een stralende mooie en gezonde huid te behouden. Een vale en grauwe huid kan meerdere oorzaken hebben. Of je grauwe en vale huid nu komt door een bepaalde levensstijl of door het ouder worden van de huid op zichzelf; er is gelukkig veel aan te doen! Zowel van binnenuit als van buitenaf. Door te kiezen voor gezonde voeding, bepaalde factoren te vermijden en je huid goed te verzorgen, is een gezonde, stralende huid weer binnen handbereik.

 

Schadelijke invloeden van buitenaf

Met de jaren neemt de weerstand van de huid af en wordt deze vatbaarder voor irritaties en ontstekingen. De huid vernieuwt zich minder snel, de talgklierproductie neemt af en de huid wordt droger. De huid heeft steeds meer moeite om dode huidcellen kwijt te raken en het lichaamseigen hyaluron in de huid vermindert steeds verder. Ook de schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV-straling, verkeerde voeding, een ongezonde leefstijl, worden steeds meer zichtbaar. De huid verliest energie en stevigheid en vertoont een grauwe en vale kleur.Shop hier
Gecombineerde en vette huid

Stop met roken

Het belangrijkste wat je tegen een grauwe huid kan doen, is te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een enorme invloed op het ontstaan van een grauwe, vale huid. Voorkom daarbij zoveel mogelijk stress en probeer minimaal zeven uur te slapen. Met de juiste voeding kan je de huid van binnenuit weer laten stralen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C en E maken niet alleen nieuw collageen aan, maar dragen ook bij aan een verbeterde veerkracht en textuur van de huid. Zo heeft het dagelijks eten van een handjevol (ongezouten) noten een positieve uitwerking op de huid.

Vale en grauw huidVermindert huidverkleuring
Vale en grauwe huidGeeft een heldere teint
Vale en grauwe huidEgaliseert de huid

Huidverzorging met hyaluronzuur

Om je huid optimaal te verzorgen, gebruik je krachtige en hooggeformuleerde producten die rijk zijn aan hyaluronzuur en vitamine C. Cenzaa ontwikkelde speciaal voor dit huidtype intensieve hydraterende serums, milde maskers en krachtige crèmes met een hoge dosis aan anti-aging werkstoffen waarmee je jouw huid maximaal herstelt en haar weer laat stralen!