Vermoeide en gestresste huid

 

Stress en de huidconditie

We doen er van alles aan om de huid mooi en gezond te houden. We investeren in de juiste producten en beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar wist je dat ook stress een enorme invloed op jouw huidconditie heeft? Voorkom dat jij een gestreste en vermoeide huid krijgt.

 

Negatieve invloed op de huid

Stress is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar heeft ook nadelige gevolgen voor onze huid! Tijdens een stressvolle periode komen er verschillende hormonen vrij die een negatieve invloed op je huid hebben. Stress zorgt ervoor dat het lichaam meer vet aanmaakt en dat je huid minder goed in staat is vocht vast te houden. De huid raakt uit haar natuurlijke balans en wordt geïrriteerd en gevoelig. Je gestreste huid wordt dof, ziet er vermoeid uit en veroudert sneller. Heb je al last van bestaande huidproblemen, dan verergeren die door stress. Ontspan op tijd en pak je rust!Shop hier
Gecombineerde en vette huid

Breng je huid in balans

Stress leidt niet alleen tot slecht slapen, geïrriteerdheid en vermoeidheid. Uit onderzoek blijkt dat het ook huidproblemen, zoals droogheid, roodheid, dofheid en oneffenheden kan veroorzaken. Als je huid tekenen van stress vertoont, is het tijd om extra goed voor haar te zorgen. Maar hoe doe je dat? Het is van belang om de huid weer in balans te brengen. Kies daarom voor producten met natuurlijke ingrediënten die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid en vermijd producten die een agressieve werking hebben. Huidverzorgingsproducten met aloë vera en kamille staan er bijvoorbeeld om bekend dat deze de huid voeden, verzachten en kalmeren. Om de vermoeide en gestreste huid tot rust te brengen, kan een masker wonderen doen. Het werkt ontspannend en zorgt tegelijkertijd voor hydratatie van de huid.

Vermoeide en gestresste huidBeschermend
Vermoeide en gestresste huidBrengt de huid in balans
Vermoeide en gestresste huidHerstellend

Rust voor de huid

Stress heeft dus een negatieve invloed op ons lichaam en de huid. Daarom is het belangrijk stress zoveel mogelijk te voorkomen. Heb je toch last van stress, probeer dit dan te verminderen door te ontspannen met yoga of meditatie. Zorg voor een goede nachtrust, want voldoende slapen helpt je lichaam en je huid weer in balans te brengen. Ook een gezond voedingspatroon kan helpen stress te verminderen. Laat ongezonde vette snacks staan en neem in plaats van koffie eens een kruidenthee. Het heeft een heilzame werking op je ziel en je huid!

Bijpassende behandeling

Skin Discovery Mini Facial
Tijdens deze kennismakingsbehandeling wordt gebruik gemaakt van innovatieve producten en behandeltechnieken die je een persoonlijke en luxe beleving geven. Natuurlijk word je voorzien van een professioneel huidadvies.