Ontdek jouw huidtype

Het kennen van je huidtype is van cruciaal belang als het gaat om het verzorgen en beschermen van je huid tegen schadelijke zonnestralen. Bij Cenzaa begrijpen we dat elke huid uniek is en individuele aandacht nodig heeft. We vinden het dan ook belangrijk om je gericht advies te geven met betrekking tot jouw huidtype en onze zonproducten.

De huidtype test

Onze huidtype test is gebaseerd op de internationaal erkende Fitzpatrick-huidtypeclassificatie, die zes verschillende huidtypen identificeert. Huidtype 1 staat voor een zeer lichte huid die snel verbrandt en moeilijk bruint, terwijl huidtype 6 verwijst naar een donkere huid die niet verbrandt en gemakkelijk bruint. Door de huidtype test te doen, krijg je inzicht in jouw specifieke huidtype, waardoor je beter kunt begrijpen welke zonbescherming het meest geschikt is voor jouw huid.

Dagelijks gebruik van zonbescherming

Het dagelijks aanbrengen van zonbescherming is essentieel om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon gedurende het hele jaar. Zelfs op bewolkte dagen dringen de schadelijke UVA- en UVB-stralen door de wolken heen en kunnen ze je huid beschadigen. Door de 365 dagen anti-aging zonbescherming van Cenzaa te gebruiken, geef je je huid de bescherming die het verdient.

Zonbescherming van Cenzaa

Deze zonbescherming van Cenzaa is speciaal ontwikkeld om je huid te beschermen tegen vroegtijdige veroudering en schadelijke UV-stralen. De formule is samengesteld met hoogwaardige ingrediënten die je huid hydrateren en voeden, terwijl ze tegelijkertijd een effectieve bescherming bieden tegen de zon. Het dagelijks gebruik van deze zonbescherming helpt je huid te beschermen tegen schade door UV-stralen, zoals rimpels, fijne lijntjes, donkere vlekken en verslapping van de huid.

Het belang van elke dag smeren met zonnebrand

Ongeacht je huidtype, is het belangrijk om jezelf elke dag te beschermen tegen de zon. Of je nu huidtype 1 of huidtype 6 hebt, het risico op zonneschade is altijd aanwezig. Het gebruik van de juiste zonbescherming is een essentieel onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, ongeacht het seizoen. Het helpt je niet alleen om een gezonde en jeugdige huid te behouden, maar het vermindert ook het risico op huidkanker.


Met de huidtype test en onze 365 dagen anti-aging zonbescherming kun je zorg dragen voor je huid en ervoor zorgen dat je de juiste bescherming krijgt, afgestemd op jouw specifieke behoeften. Begin vandaag nog met het beschermen van je huid en geniet van een stralende teint voor de komende jaren.

Professioneel zonadvies bij een salon

Ben jij ondanks deze test benieuwd wat zon met jouw huidtype doet en hoe je deze het beste kunt verzorgen? Maak dan een afspraak bij één van de Cenzaa salons voor professioneel zonadvies.