maak-je-huid-herfstklaar-met-deze-tips

Soms heeft je huid een klein beetje extra nodig. Zeker in de winter en herfst, bij het veranderen van de seizoenen of door kou en stress. Je huid heeft dan behoefte naar een beetje extra comfort, zo houd je je huidconditie optimaal, gedurende het hele jaar.

verzorg-je-huid-in-de-herfst

SPF: ook in de herfst jouw beste vriend

Vroegtijdige huidveroudering wordt voor meer dan 90% veroorzaakt door UV-straling en aangezien deze stralingen 365 dagen in het jaar plaatsvinden, is het een raadzaam om je elke dag te beschermen tegen de zonnestralen. Ook wanneer de zon niet zo zichtbaar is. Het motto in de herfst blijft nog steeds: smeren, smeren en smeren. Doe je dit? Dan geniet je van de voordelen op de lange termijn.

Kleurrijke uitblinkers: eet je mooi

Voeding speelt ook een belangrijke rol in het behouden van een gezonde huid. Om een droge huid tegen te gaan is het eten van essentiële vetzuren een must. Denk aan avocado, vette vis (zalm, haring, paling en makreel), noten en olijfolie. En vergeet vitamine A, B en C ook niet. Helemaal hot and happening dit seizoen zijn: pastinaak, pompoen en spruitjes.

  • Vitamine A: wortelen, spinazie, pruimen, boerenkool
  • Vitamine B: eieren, avocado, bananen, peulvruchten, volkoren granen
  • Vitamine C: sinaasappel, kiwi, mango, paprika, broccoli, tomaten, (zoete) aardappelen
kleurrijke-voeding-in-de-herfst

Ingrediënten: toppers waar je in wil duiken

Geef je huid een flinke oppepper. Dit doe je door goed te kijken naar ingrediënten die je huid helpen te beschermen en kalmeren. Neem bijvoorbeeld Vitamine C die je beschermt tegen vrije radicalen van buiten, zonschade helpt te verminderen en je er een stralende en gezonde glow voor teruggeeft.

Maar ook het ingrediënt niacinamide is een echte krachtpatser voor tijdens het herfstseizoen. Het houdt de huid zacht, soepel en gezond door de huidbarrière te herstellen en te versterken. Cenzaa’s Velvet Creamy Milk (reiniger) en Cenzaa’s Sweet Heaven (24H crème) zitten boordevol met dit fijne ingrediënt.

Door de hitte en de zon van de zomer zijn je poriën groter geworden en kun je wat donkere vlekjes en plekjes op je huid hebben. Die lichte hyperpigmentatie kun je weer herstellen met een product waar retinol inzit.

Een instant glow? Die creëer je zo!

Geef je huid de oppepper die zij verdient. Exfolieer één of twee keer per week om van die doffe laag dode huidcellen af te komen. Kies voor een chemische exfoliatie met Cenzaa’s Illuminating Masq. Dit product stimuleert de vernieuwing van je huidcellen, maakt de bovenste huidlaag dunner en laat je huid direct stralen.

Laat je verwennen in jouw favoriete Cenzaa salon

Ontdek welke Cenzaa Huidinstituten bij jou in de buurt zijn voor een heerlijke najaarsbehandeling en laat je huid stralen!