wat doet vitamine c voor je huid

We weten allemaal dat vitamine C goed is voor je gezondheid en nemen het op in ons voedingspatroon. Maar wist je dat het smeren van een vitamine C serum op je gezicht ook veel voordelen heeft?
We leggen je graag uit waarom en hoe je dit het beste opneemt in je dagelijkse skinroutine.

Vitamine C en huidverjonging gaan hand in hand

Vitamine C is een antioxidant. Een hoge dosis antioxidanten gaat huidveroudering tegen en draagt bij aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes in het gezicht. Daarnaast stimuleren antioxidanten de aanmaak van collageen, het eiwit dat je huid elastisch en stevig maakt.
Vitamine C is gevoelig voor licht en lucht, een reden waarom wij gekozen hebben om de VitC Oil Elixer als ampul op te nemen in ons assortiment.

Het laat je huid stralen

Vitamine C is ideaal om je huid een glans te geven, door de ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt roodheid te verminderen en de huid te kalmeren. Ook hydrateert het de huid, waardoor de huid meer vocht vasthoudt. De huid blijft zo gekalmeerd en zacht, een perfecte combinatie voor een stralende huid.

Het ondersteunt het vervagen van pigmentvlekken

Vitamine C remt het proces af dat zorgt voor de aanmaak van pigmentvlekken. Pigmentvlekken ontstaan doordat de huid wordt bloot gesteld aan de zon. Belangrijk is dan ook altijd je huid te beschermen tegen de zon met een extra filter, zoals de Facial Protection. Samen met de VitC Oil Elixer verheldert de teint van de huid.

Andere voordelen

  • Vermindert de tekenen van zonschade op de huid
  • Vermindert puistjes en onzuiverheden
  • Versterkt het natuurlijke afweermechanisme van de huid

Vitamine C opnemen in je huidverzorgingsroutine

Samen met Vitamine E werkt vitamine C nog effectiever voor de huid. Onze VitC Oil Elixer is voorzien van beide vitamines voor het beste resultaat. Bekijk ons unieke 6 stappenplan voor maximale huidverbetering en hoe je het op kan nemen in je huidverzorgingsroutine.

3 redenen waarom vitamine c goed is voor de huid