verschil-tussen-uva-en-uvb-uitgelegd

Huidveroudering wordt door meer dan 90% veroorzaakt door UV-straling. Zonbeschermingsproducten helpen je een rem te zetten op (vroegtijdige) huidveroudering. Cenzaa legt je uit wat UVA en UVB precies inhoudt en wat je kunt doen om huidschade te voorkomen.

UV-straling is een vorm van elektromagnetische straling die afkomstig is van de zon en die onze huid kan beschadigen. Natuurlijk zonlicht bestaat zo’n 95% uit UVA en voor zo’n 5% uit UVB. Wat doet de één en welke impact heeft de ander?

uva-staat-voor-aging-straling

Wat is UVA

UV staat voor Ultraviolet en de A staat voor Aging. UVA-stralen hebben een lange golf en kunnen zich dieper door de huid dringen, tot in de dermis. Dit zorgt ervoor dat het collageen en elastine in je huid worden aangetast en het proces van huidveroudering gestart wordt. Denk aan het ontstaan van pigmentatie (pigmentvlekjes) en kans op oogschade.

UVA is te allen tijde aanwezig en de straling hiervan gaat zelfs door wolken of glas. Nóg een reden dus om je dagelijks goed te beschermen en in te smeren met een hoge SPF.

Wat is UVB?

UV staat voor Ultraviolet en de B staat voor Burning. UVB-stralen zijn vooral aanwezig in de zomer en tijdens heldere dagen waar de zon gretig om de hoek komt kijken. UVB-straling heeft de eigenschap om de buitenste laag van je huid, de epidermis, te beschadigen. Wanneer je verbrand bent door de zon, is het resultaat een rode huid. Dit is dus het werk van UVB. Deze schade kan leiden tot huidveroudering en huidkanker.

uvb-straling-staat-voor-burning

Voordelen van UV-stralen

UV-licht doet ook goede dingen voor ons lichaam. Zo helpt het ons om vitamine D aan te maken. En deze vitaminebron is dan weer belangrijk voor de aanmaak van botten, de bevordering van ons afweersysteem en het helpt spieren te functioneren. Daarnaast is het de reden dat we ons happy voelen, want het is een enorme blijmaker en zorgt voor een positieve werking van onze gemoedstoestand.

De zonproducten van Cenzaa bevatten een UVA- én UVB-filter en beschermen de huid tegen versnelde huidveroudering en biedt optimale bescherming tegen zonverbranding.

← Vorige Volgende →
Comment(s)