Skin & science | Cosmeceuticals, wat zijn dat eigenlijk? | Blog

SKIN & SCIENCE | COSMECEUTICALS, WAT ZIJN DAT EIGENLIJK?

Veel dermatologen zijn van mening dat een vrij verkrijgbare crème niet veel meer kan doen dan de huid hydrateren. Dit in tegenstelling tot producten die je op doktersrecept kunt verkrijgen. De werkelijkheid ligt iets genuanceerder. Want tussen vrij verkrijgbare producten en medicinale crèmes zitten nog 2 varianten: cosmeceuticals en nog beter: het PCN2® SYSTEEM.

Crèmes bij drogist of parfumerie

Gangbare cosmetica waaronder crèmes, serums, reinigers en maskers die voor iedereen vrij te verkrijgen zijn, (bijvoorbeeld bij de drogist of parfumerie) werken alleen op de bovenste huidlaag, oftewel de opperhuid. Een mild product van een goede kwaliteit kan de conditie van de opperhuid verbeteren. Het resultaat is een soepelere, meer glanzende en veerkrachtigere huid. Maar dit effect is tijdelijk. De opperhuid schilfert aan de buitenkant voortdurend af en wordt vanuit de onderste (basale) laag gevoed met nieuwe cellen. In een maand tijd is de totale bovenste huidlaag vernieuwd.

Cosmeceuticals: intensieve huidverbetering

Cosmeceuticals doen veel meer dan de gangbare cosmetica die vrij verkrijgbaar is. Cosmetica producten met cosmeceuticals werken veel dieper door in de huid en zorgen daarmee voor intensieve huidverbetering. Hierdoor slaan ze een grote brug tussen de gangbare cosmetica en crèmes op recept. Tegelijkertijd hebben de producten door de toevoeging van cosmeceuticals minder bijwerkingen dan medicinale crèmes.

Cosmeceuticals: Intensieve huidverbetering
PCN2® - het beste oplossingsgerichte huidverbeteringssyteem

PCN2® - het beste oplossingsgerichte huidverbeteringssyteem

PCN2® - Met het PCN2®-systeem is de volgende stap gezet tussen crèmes op recept en cosmeceuticals. In crèmes die samengesteld zijn op basis van dit systeem, worden vier cosmeceuticals per product toegevoegd, die invloed hebben op je totale gezondheid. Door deze nieuwe, revolutionaire manier van samenstellen liggen deze crèmes erg dicht tegen crèmes op recept aan. Het grote voordeel van het PCN2®-systeem: het werkt oplossingsgericht én zonder bijwerkingen! Je eigen schoonheid wordt van buiten en binnen verzorgd; want immers, je huid is de spiegel van jouw binnenkant. Daarnaast hebben de meeste cosmeticamerken hun crèmes verpakt in een pot met een schroefdop. Helaas verliezen hierdoor veel werkstoffen binnen 24-uur hun werking. Om die reden zijn de geavanceerde skincare producten van Cenzaa verpakt in het unieke technologische ‘bag-in-bottle’-systeem. De zuurstofdichte afsluiting behoudt de zeer hoge concentratie PCN2® werkstoffen en garandeert de kwaliteit en het maximale resultaat tot op hoogst haalbare niveau. #cenzaaskinscience

Wist je dat jouw gezondheid op jouw gezicht geschreven staat? Vanuit de Oosterse huiddiagnose is de overtuiging dat de huid ons een kijkje gunt in de gezondheid van het lichaam. We weten natuurlijk allang dat als we ons niet lekker voelen, de huid daaronder lijdt. Met de Cenzaa  #Huidanalyse wordt de #huidconditie letterlijk in kaart gebracht. Maak snel een afspraak bij jouw #Cenzaa Huidexpert voor een passend advies. #cenzaaskinscience

Volgende week...

Volgende week krijg jij in de Skin & Science weken meer te weten over ‘bag-in-bottle’-systeem. Weet jij dat de zuurstofdichte afsluiting zorgt voor het behouden van een zeer hoge concentratiePCN2® werkstoffen? Houd Facebook in de gaten!