je-biologische-ritme-ondersteunen

Als het donker wordt, word je moe; als je de middelbare leeftijd bereikt kom je in de overgang en van vrouwen in de dertig zeggen we dat hun biologische klokje tikt. Tijd zit ingebakken in ons lichaam, in de hele cyclus van de geboorte tot de dood. Dat gaat verder dan je misschien denkt. Wist je dat je lichaam een eigen intern netwerk van klokken heeft?

tijd-voor-een-nieuwe-seasons-lijn-van-cenzaa

Wat is het circadiaans ritme

Zonder dat we ze kunnen zien of lezen, houden kleine klokken in ons lichaam de tijd bij met de rotatie van de aarde. Veel processen in ons lichaam volgen dit dagelijks ritme van 24 uur, zoals bijvoorbeeld het slaap-waakritme, onze hormoonspiegels en schommelingen in delichaamstemperatuur. Het mechanisme wat verantwoordelijk is voor deze circadiane ritmes wordt de biologische klok of circadiane klok genoemd.

Het circadiaanse ritme beter begrijpen in combi met onze huid

Door de basisprincipes van het circadiane ritme te begrijpen, inclusief huidveranderingen die gedurende de dag en de nacht optreden, kun jij er voor zorgen samen met onze nieuwe producten dat je een stralende en gezonde huid krijgt. We leggen

het-bioritme-uitgelegd

Jouw biologische klok bestaat dus uit een grote verzameling van interne ritmes. Ritmes in (huid)cellen, tussen (huid)cellen en ritmes die met behulp van hormonen worden overgedragen tussen de organen om zo een klok te vormen in je hele lichaam. Maar hoe blijven al deze afzonderlijke kleine klokken in de tijd met elkaar? Ze worden gecoördineerd door een centrale hoofdklok in de hersenen!

Onze producten om jouw huid te laten stralen

Skin Rhythm is een compacte limited edition skincare collectie van Cenzaa, gericht op anti-age, het verbeteren van de circadiane dynamiek van de huid en het in balans brengen van persoonlijk celritme. Deze vind je hieronder.