klokgenen-en-jouw-huid

“ Het meest bekende circadiaanse ritme is de slaap-waakcyclus. Als gevolg van slaapgebrek kan de kwaliteit van iemands huid cosmetisch en medisch verslechteren.”

cellen-in-ons-lichaam

Klokgenen en jouw huid

Jouw centrale hoofdklok, de ‘SCN’ is dus niet de enige klok in je lichaam. Onderzoek laat zelfs zien dat elke cel in ons lichaam een systeem heeft ontwikkeld om optimaal te werken gedurende verschillende tijden van de dag. Aan de basis van dit ritme ligt een rijtje klokgenen dat via een ingenieus mechanisme uitkomt op een cyclus van min of meer 24 uur. Ze zijn betrokken bij het op orde houden van het bioritme. Zie ze als de tandwielen of radertjes van jouw biologische klok.

Jouw eigen natuurlijke huid klok

Naast de hoofdklok in onze hersenen bestaat het circadiane systeem ook uit klokgenen in veel andere cellen, waaronder de huid. Ze spelen een rol bij de regulatie van het circadiane ritme.

Dat betekent dat jouw huid een eigen interne 24-uurs klok heeft en dat jouw huidcellen andere behoeftes hebben in de ochtend dan in de avond. Jouw huid is dus niet alleen onderdeel van jouw circadiane systeem/biologische klok, het heeft ook een eigen huidklok!

biologisch-klok

Producten voor jouw huid t.b.v. jouw huidklok

Om jouw huidcellen in de ochtend en de avond te voorzien van de ingredienten die zij nodig hebben, hebben wij een nieuwe collectie ontwikkeld genaamd Skin Rhythm. Skin Rhythm is een compacte limited edition skincare collectie van Cenzaa, gericht op anti-age, het verbeteren van de circadiane dynamiek van de huid en het in balans brengen van persoonlijk celritme. Skin Rhythm is geïnspireerd op ons natuurlijke 24-uurs bioritme en de behoefte die de huid op verschillende momenten van de dag heeft. Diepgaande inzichten in hoe de klok van onze huid werkt en welk effect dit op de huid heeft zijn de basis van de ontwikkeling van de unieke Skin Rhythm producten, skincare routines en een unieke Skin Rhythm salonbehandeling die helpen om het natuurlijke bioritmische huidproces te ondersteunen. Het resultaat: een stralende huid en mooi en gezond oud worden.

  • Skincare for the day stimuleert en beschermt tegen dagelijkse schadelijke omgevingsinvloeden en voorziet van een natuurlijke glow.
  • Skincare for the night herstelt de functie van de huid, voedt deze in de nacht en laat je mooi oud worden. Bescherm, voed en laat de huid rusten als dat nodig is, zodat de natuurlijke bioritmische magie van jouw huid weer tot leven komt. Benieuwd naar de Skin Rhythm dag- en nachtroutine?

Bekijk de nieuwe collectie hieronder