Gaat door scrubben je mooie bruine kleur verloren?

Tijdens de zomerperiode doe jij je uiterste best om zo lang mogelijk van je zongebruinde huid te genieten. Als je je huid scrubt, gaat dan dat mooie kleurtje, waar je uren in de zon voor hebt lopen bakken, er dan af? Niets is minder waar en het is juist een belangrijke stap om zo lang mogelijk van je sunkissed glow te genieten. Wij leggen je graag uit hoe dit nu precies zit.

Scrubben zorgt ervoor dat je huid mooier zongebruind wordt én blijft

Maar hoe komt dit dan? Scrubben heeft geen effect op de aanmaak van je pigmentcellen, die worden namelijk aangemaakt in de onderste laag van de epidermis. Door scrubben verwijder je de dode huidcellen en dit is juist de bovenste laag van je huid. Dode huidcellen stapelen zich snel op en vormen een laag op je huid. Door ze te verwijderen bied jij je huid een herstart en hierdoor komt het pigment veel beter tot zijn recht en kleur je egaler bij! Ook stimuleert scrubben de celvernieuwing en het vermijden van onzuiverheden, waardoor je huid steviger, egaler en zachter aanvoelt.

scrubben zorgt voor een bruine kleur

SCRUBBEN MAAR...

Twee tot drie keer in de week scrubben zorgt ervoor dat alle huidverzorgingsproducten die je daarna opbrengt beter in de huid worden opgenomen en getransporteerd worden. Hoewel het scrubben van je lichaamshuid en gezicht ten alle tijden aan te raden is, is de tip om dit tijdens de zomerse temperaturen vooral te doen. Scrub, scrub, scrub! Wanneer kun je het beste een ontspannen scrubsessie inplannen? Net nadat je in de zon bent geweest, is het niet aan te raden om je huid te scrubben. Je huid is dan kwetsbaar en gevoelig door de ontvangen UV-stralen. Het is aan te raden om in de ochtend je lichaam te voorzien van een fijne scrub. De producten die hierna om je huid brengt, worden hierdoor beter opgenomen en het zorgt voor een gezonde glow. En eerlijk is eerlijk: dat is toch wat we allemaal willen? Mocht je direct na je ochtendroutine de deur uitstappen, dan is het wel aan de raden om je goed in te smeren met een SPF, aangezien je de bovenste huidcellen hebt verwijderd en daarom is je huid extra gevoelig voor zonverbranding.

Cenzaa's tip voor een mooie, gepolijste huid

Microdermabrasion Polish polijst de huid intensief met fijne microdermabrasie korrels. De exclusief geformuleerde scrub crème egaliseert en verfijnt de structuur en textuur van de huid zonder te beschadigen of te irriteren. Oneffenheden, fijne lijntjes, grove poriën, rimpels en littekens worden zichtbaar verzacht. Actieve ingrediënten hydrateren, herstellen en versterken de huid diep en zorgen voor een egale en stralende teint.

Check voordat je je huid gaat scrubben of het product bij jouw huidtype past. De Microdermabrasion Polish is inzetbaar voor de jonge en normale huid, vochtarme en droge huid, rijpe en oudere huid, vermoeide en gestresste huid, gecombineerde en vette huid.

Conclusie: Het is dus een fabel dat door verzorgende scrubsessie je zongebruinde kleur verloren gaat. Je huid heeft er wel degelijk profijt van en het draagt bij aan een langdurige en egale zongebruinde huid. Cenzaa’s advies: scrub je huid met enige regelmaat voor een optimaal bruiningsresultaat, celvernieuwing en een mooie gepolijste huid! En laat die sunkissed glow maar komen!

 


Wanneer moet je scrubben? Scrubben nadat je net in de zon geweest bent is natuurlijk geen goed idee. Je huid is kwetsbaar nadat het net zon gevoeld heeft. Daarom is ’s ochtends het ideale moment van de dag om te scrubben. Doordat je scrubt, wordt je gezichts- en zonnebrandcrème veel beter opgenomen. Dit zorgt voor een betere bescherming van je huid én een stralende huid. Kortom: scrubben zorgt er dus voor dat je huid mooier bruin wordt én blijft.

scrubben en zonnen