Huidverouderingsduo zonnebrandcreme en dagcreme

Dankzij het handige Cenzaa 6-stappenplan vergeet je dit straks nooit meer!

Een perfect duo om huidveroudering tegen te gaan is het aanbrengen van je dagcrème en zonnebrand. Dat je jouw huid moet beschermen tegen de zon en schadelijke UVA en UVB-straling, weet je waarschijnlijk wel. Maar hoe zit het ook alweer, breng je nu eerst je 24H crème aan of eerst je zonnebrandcrème?

WELKE CRÈME BRENG JE HET EERST AAN?

Om je huid optimaal te beschermen, is regelmatig smeren van essentieel belang. Het is aan te raden om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, bijvoorbeeld factor 50, te gebruiken, aangezien dit zorgt voor langdurige bescherming tegen de zon. Vooral je gezicht bloot stellen aan de zon, is gevoelig voor de vorming van pigmentvlekken. We begrijpen heel goed dat je geen ongelijkmatige teint wilt, door je huid goed te beschermen ga je dit tegen.

Terwijl een dagcrème bedoeld is om de huid te voeden en diep door te dringen, blijft een zonnebrandcrème juist op de huid of in de bovenste huidlagen liggen. Daarom is het belangrijk om altijd een beschermende SPF bovenop je 24H-crème aan te brengen. Het is nooit andersom, omdat de werkzame stoffen in de 24H-crème dan veel minder effectief zijn. En dat zou zonde zijn van het product! Een handige manier om te onthouden welke crème je als eerste moet aanbrengen, is het Cenzaa 6-stappenplan. Dit plan biedt eenvoudig de juiste stappen voor huidverbetering. [Lees verder onder de afbeelding]

CENZAA 6-STAPPENPLAN

Om je zo goed mogelijk te begeleiden naar een mooie en gezond uitziende huid heeft Cenzaa het 6-stappenplan ontwikkeld. Met dit stappenplan weet je precies welk product je wanneer moet gebruiken en hoeveel tijd je aan je huid moet besteden om deze jong en mooi te houden. Om het je nog gemakkelijker te maken vind je het unieke Cenzaa huidverbeteringsprogramma op al jouw Cenzaa producten. Stap 4 bevat de 24H crèmes.

Stap 6 is het beschermen van de huid tegen zon en UV-stralen. 85% van de huidveroudering is te wijten aan de zon. Met het dagelijks gebruik van een SPF blokkeer je de UVA-stralen (UVA: Ultra Violette Aging, UVB: Ultra Violette Burning) en zet je een rem op (vroegtijdige) huidveroudering. Geef je huid de bescherming die het verdient.

VERSCHIL VAN ZONNEFILTERS

Er zijn zeer veel verschillende zonnefilters, die kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: chemische en minerale zonnefilters. Chemische zonnefilters trekken in de huid en absorberen uv-straling. Minerale zonnefilters, zoals Zinkoxide en Titaniumdioxide leggen een laagje op de huid en weerkaatsen en blokkeren dus vanaf de huid direct de UV-straling. De professionele zonbeschermingsproducten van Cenzaa bevatten hoofdzakelijk minerale filters en een heel klein percentage chemische filters. Deze combinatie zorgt voor een goed én veilig filter dat het schadelijke UV-licht reflecteert en absorbeert. Zo voorkom je zonschade en dus huidveroudering!
Laat je daarom goed informeren door jouw Cenzaa Huidexert voor het beste product voor jouw huid en voor elk seizoen.TIP BIJ HET AANBRENGEN VAN JOUW FAVORIETE CRÈMES
Laat je dagcrème altijd eerst voldoende intrekken voordat je weer verder gaat met het aanbrengen van zonbescherming. Zo kunnen de actieve werkstoffen in jouw 24H crème hun werk doen en in de huid worden opgenomen.

Ontdek het complete aanbod zonbeschermingsproducten van Cenzaa. Wat is jouw favoriete product?