elke dag smeren met zonnebrand 365 dagen per jaar

Waarom je elke dag zonnebrand moet smeren

Zonnebrandcrème is een essentieel product voor de dagelijkse huidverzorging. Naast dat het ons beschermt tegen zonnebrand, beschermt het ook tegen huidveroudering. De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen namelijk vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, waardoor de huid er dof, gerimpeld en ouder uit kan gaan zien. Kom meer te weten over de voordelen van het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème en hoe het kan helpen om huidveroudering tegen te gaan!

Waarom is zonnebrandcrème belangrijk

Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen deze schadelijke UV-stralen en helpt zo de gezondheid van de huid te behouden. UV-straling van de zon kan schadelijk zijn voor de huid op korte en lange termijn. Op de korte termijn kan het zonnebrand veroorzaken, wat kan leiden tot pijnlijke, rode en gezwollen huid. Op de lange termijn kan blootstelling aan de zon leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker.

UV-straling en vroegtijdige huidveroudering

Het is bekend dat UV-straling vroegtijdige huidveroudering kan veroorzaken. De straling beschadigt namelijk de collageenvezels in de huid, die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door deze beschadiging kan de huid er gerimpeld en dof uit gaan zien. Zonnebrandcrème kan helpen om deze schade te voorkomen. Door het dagelijks aanbrengen van zonnebrandcrème, wordt de huid beschermd tegen UV-straling en wordt de kans op vroegtijdige huidveroudering verminderd.

Zonnebrandcrème 365 dagen Age Defense Sun System
Het is belangrijk om te kiezen voor een breed spectrum zonnebrandcrème, die zowel beschermt tegen UVA- als UVB-straling. UVA-straling is namelijk verantwoordelijk voor de veroudering van de huid, terwijl UVB-straling verantwoordelijk is voor zonverbranding. Een breed spectrum zonnebrandcrème beschermt dus tegen beide vormen van straling. Onze zoncollectie met SPF voldoet hieraan.

zonnebrand die zowel beschermt tegen uva en uvb

SPF factor

Het is belangrijk om te kiezen voor een zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Een hoge SPF biedt namelijk meer bescherming tegen UV-straling dan een lage SPF. Onze zonproducten zijn geschikt om elke dag te smeren tegen huidveroudering.

zonnebrandcreme breed spectrum

Hoe breng je de zonnebrandcrème aan?

Het is belangrijk om de zonnebrandcrème royaal aan te brengen, ongeveer een half uur voordat je naar buiten gaat of de zon ingaat. Zo weet je zeker dat de actieve werkstoffen opgenomen zijn door je huid. Breng het aan op alle delen van de huid die worden blootgesteld aan de zon, zoals het gezicht, de armen, de benen en de nek. Vergeet ook niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of transpireren. Met een SPF50 factor ben je namelijk maar 50 minuten beschermt tegen UV-straling en met een SPF30 maar 30 minuten.

Wanneer breng je de zonnebrand aan?
Om jouw huid jong en mooi te houden is het niet alleen belangrijk om elke dag zonnebrandcrème te gebruiken. Een goede basis bestaat uit 6 stappen, waarbij de laatste stap het aanbrengen van zonnebrandcrème is. In slechts zes stappen begeleidt Cenzaa jou naar een gezond uitziend en stralend gezicht, ongeacht jouw type huid en uiteraard voor een blijvend resultaat.

Welk huidtype ben jij en welke producten kun jij het beste gebruiken voor de zon?
Ben je benieuwd welke type huid je heb voor de zon? Start de Sun Protection Explorer en ontdek meteen welke producten jij het beste kunt gebruiken om jouw huid te beschermen tegen de zon.