Invloed van voeding op de huid - blog

Invloed van voeding op de huid

Huid en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verschillende studies tonen dat aan. Je hebt vast de uitspraak ‘je bent wat je eet’ wel eens gehoord. Wie gezond eet, zal mogelijk een stuk fitter ogen dan iemand die herhaaldelijk vetten naar binnen werkt. De een krijgt van chocolade puisten, de ander reageert er niet nadelig op. Het lichaam is complex en elk lichaam is uniek. Maar ze hebben allemaal een gemene deler: gezond oud worden!

Het streven naar een maximaal huidresultaat gaat dus absoluut samen met een gezonde levensstijl. Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt namelijk voor verslapping en veroudering van de huid. Vier tot maximaal zes eetmomenten per dag kunnen schommelingen in de bloedsuikerspiegel al voorkomen.

AGE’s

De belangrijkste bron van het ontstaan van Advanced Glycation End-products is voeding. AGE’s ontstaan onder invloed van onder andere hoge bloedsuikerspiegels en zijn verantwoordelijk voor verlies aan elasticiteit en rimpels. Ze voorkomen celvernieuwing en versnellen het verouderingsproces. Met name industriële voeding en de kant-en-klare maaltijden die via hitte zijn bereid, bevatten veel AGE’s. De supermarktschappen zijn massaal gevuld met producten waarin suikers verwerkt zitten. Probeer deze maar eens te ontwijken. Een uitdaging die vooral bestaat uit bewust kiezen en zorgen voor balans. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde, zoals wit brood, frietjes, chips, frisdranken en koekjes draagt bij aan een gezondere levensstijl. Als je iets eet waarvan jouw bloedsuikerspiegel sterk stijgt, zal de meeste glycatie in het lichaam optreden. Door de functies van onze nieren kan ons lichaam gelukkig wel wat verdragen, maar bij een teveel aan AGE’s gaat het mis! Door te zorgen voor een betere balans in jouw suikerspiegel word je gezonder en mooier oud.

Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen met een lage voedingswaarde draagt bij aan een gezondere levensstijl.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een gezond voedingspatroon, zo nodig aangevuld met supplementen, kan bijdragen aan het optimaliseren van de huidgezondheid. Ze helpen huidveroudering, acne en andere huidproblemen aan te pakken. Beauty van buiten, begint immers van binnen.

CENZAA'S FAVOURITES

De favorieten van onze fans