Suiker: dit doet het écht voor je huid | Blog

Suiker: dit doet het écht voor je huid

Ontdek de ideale personal trainer tegen huidveroudering

In de eerste blog over suiker heb je gelezen hoe je een suiker verslaving opbouwt. Maar heeft dit eigenlijk ook gevolgen voor je mooie egale huid? Helaas wel! We weten nu dat je lichaam sterk reageert op suiker. Maar hoe zit dat met onze huid? Van suiker krijg je rimpels. Het klinkt hard, maar het is echt zo: suiker veroudert de huid! Maar hoe werkt dit dan? Daarvoor gaan we een klein beetje dieper op de materie in:

suiker & huidveroudering

Suiker & Huidveroudering

Suiker heeft een enorme invloed op het collageen in de huid, het beschadigt dit zelfs. Dit proces wordt ook al ‘Glycatie’ genoemd. Bij dit proces gaat suiker zich binden aan eiwitten. Bij deze binding ontstaan schadelijke stoffen: AGE’s (versuikerde eiwitten). Collageen is ook een eiwitsoort, deze zorgt er juist voor dat de huid soepel en jong blijft. Maar wanneer de suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, verharden de elastische vezels en blijft het weefsel minder elastisch… Met als gevolg: rimpels en een slappe huid.

SUIKER & ACNE
Heb je last van Acne? Dan kan het proces van glycatie ook dit huidprobleem nóg meer verstoren. Het proces veroorzaakt namelijk een overdaad aan cortisol, beter bekend als het stresshormoon. Je huid raakt hierdoor nog meer uit balans, zodat Acne de kop op blijft steken.

KUN JE HUIDVEROUDERING TEGENGAAN?

Niet alleen in zoete producten zit suiker, ook gezonde producten zoals fruit bevat suiker. Het proces van glycatie is daarom ook niet tegen te gaan. Wat je dan wel kan doen? De inname van suikerrijke producten verminderen. Houd je daarom ook aan de aanbevolen twee stuks fruit per dag. Fruit bannen uit je eetpatroon hoeft niet, fruit zit namelijk vol antioxidanten en deze vertragen de huidveroudering weer. Tip: de meeste antioxidanten vind je in rode druiven en blauwe bessen.

CENZAA SWEET POWER SERUM TEGEN HUIDVEROUDERING

Met sporten ga je de suikers in je lichaam weer tegen. Geef je huid ook een ‘personal trainer’ tegen huidveroudering. Naast gezonde voeding kun je de eerste tekenen van verslapping van de huid ook tegengaan met de juiste huidverbeterende producten. Het krachtige Cenzaa Sweet Power [24H Intensive Cellular Moist Complex] reguleert het vochtgehalte én gaat vervroegde huidveroudering tegen! Geef je huid de powerboost die het verdient!

Houd Cenzaa in de gaten…
Deze weken staan geheel in het teken van Skin & Food. De volgende thema’s komen onder andere nog aan bod: zuivel, gluten en e-nummers. Stay tuned voor meer Skin & Food!