spf-in-je-skincare-routine-toevoegen

Zomer, zon en zonnestralen, wat genieten we daarvan! Maar let op, een teveel aan UV-straling veroorzaakt schade aan je huid en niet te vergeten: het veroudert je huid.

Een goede skin prepping op dagelijkse basis in combinatie met goede zonbescherming is een must voor een gezonde en fitte huid. En zet bovendien een rem op (vroegtijdige) huidveroudering.

wanneer-spf-in-je-skincare-routine

Voeg SPF toe aan jouw dagelijkse beauty routine

Mooi en gezond oud worden is iets wat we allemaal wel willen. Het beschermen van jouw huid is essentieel om tekenen van vroegtijdige huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpeltjes, tegen te gaan. Een SPF is in dit geval jouw beste vriend en mag dus zeker niet ontbreken in jouw dagelijkse beauty routine, 365 dagen per jaar. Maar in welke volgorde precies?

 

Jouw favoriete 6-stappenplan

Het optimaal verzorgen en verwennen van jouw huid hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met Cenzaa’s 6-stappenplan werk je thuis aan maximale huidverbetering. In slechts zes stappen creëer jij in een handomdraai een gezond uitziende huid en stralend gelaat.

je-spf-in-jouw-skincare-routine-als-laatste-stap

Stap 1: Reinigen van je gezicht

Het reinigen van je gezicht is de eerste en tevens de belangrijkste stap. Een schone huid is voorbereid om de actieve werkstoffen, die je na de reiniging gaat gebruiken, dieper in de huid te laten doordringen.

Stap 2: Dieptereiniging van je gezicht

Een dieptereiniging kun je twee tot drie keer in de week toepassen. Dode huidcellen en onzuiverheden worden verwijderd en de poriën gezuiverd. Fijne lijntjes worden aangepakt en het resultaat is een stralende huid. Een dieptereiniging stimuleert celvernieuwing en zorgt ervoor dat de actieve werkstoffen van volgende stappen dieper in de huid transporteren.

Stap 3: Serum voor jouw huidwens of huidprobleem

Een serum is een supergeconcentreerde fluïd en wordt gezien als ‘de levensverzekering voor een mooie huid’. Door het gebruik van een serum krijgt jouw huid een flinke oppepper en pakt een krachtige dosis aan werkstoffen jouw huidwens of huidprobleem aan.

Stap 4: Verwen met een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is de perfect aanvulling die de huid nodig heeft. Ze worden ook weleens ware vitaminecocktails genoemd. Tijdens het aanbrengen van het masker wordt de huid tijdelijk afgesloten, waardoor vocht en warmte worden vastgehouden en afvalstoffen beter kunnen worden verwijderd. Het helpt de huid te kalmeren en het laat een vermoeide huid weer stralen.

Stap 5: Hydrateer met een dagcrème

Hydrateer je huid optimaal met een dagcrème en herstel de vochtbalans direct. Door het gebruik van een dagcrème bescherm je je huid tegen vrije radicalen en schadelijke invloeden van buitenaf. .

Stap 6: SPF is jouw beste vriend

De laatste stap is het aanbrengen van jouw SPF. Sluit jouw beauty routine te allen tijde af met een zonnebrandcrème. Je bent beschermd tegen schadelijke UV-stralen en is het beste antwoord op een effectieve verdediging tegen huidveroudering. Nogmaals, SPF is jouw beste vriend voor een langdurig jong uitziende huid. Je kunt hierna aan de slag met jouw favoriete make-up routine.

gebruik-zonproducten-van-cenzaa-voor-stap-zes-in-jouw-skincare-routine

 

Cenzaa’s zonbescherming

De professionele zonbeschermingsproducten van Cenzaa bevatten antioxidanten, maar geen chemische filters. Deze antioxidanten beschermen je huid tegen huidveroudering. Benieuwd welke producten het beste passen bij jouw huidtype, ontdek het in de Sun Protection Explorer.