ontdek-jouw-zonnetype-met-de-cenzaa-test

Leer je huidtype kennen en krijg advies voor optimale bescherming en verzorging.

Weet jij hoe snel jouw huid verbrandt en hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen de zon? Deze vragen komen vooral in de zomer voor, maar het is juist ook heel belangrijk om elke dag te smeren met zonnebrand. Het gaat namelijk huidveroudering tegen. Doe nu onze ‘Anti-Aging Sun Ritual test’, afgeleid van de Fitzpatrick huidtest, om jouw huid het beste te beschermen en te verzorgen.

Ontdek aan de hand van maar 10 vragen wat jouw zonnetype huid is. Het kennen van je huidtype is er belangrijk als het gaat om het verzorgen en het beschermen van je huid tegen schadelijke zonnestralen, wat uiteindelijk kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Met deze test kom je er achter wat het beste bij jou past.

Start de test
ontdek-jouw-zonnetype

Bescherm jezelf tegen zonschade

Als je jouw huidtype kent, kun je beter beoordelen hoe je jezelf moet beschermen tegen de zon. Het is van groot belang om je huid goed te beschermen, omdat dit essentieel is om haar gezond en jong te houden en schade door UV-straling te voorkomen.

Wanneer je jouw Anti-Aging Sun Ritual test hebt gedaan, weet je welk zonnetype je bent volgens de Fitzpatrick-classificatie. Wist je dat er in totaal zes verschillende huidtypes zijn? Na de test weet jij precies welke zonnebescherming (SPF) jouw huid nodig heeft, en ontvang je handige tips van Cenzaa over het gebruik van zonproducten voor een gezonde en sunkissed huid! 

Doe gratis onze Anti-Aging Sun Ritual om jouw huidtype te leren kennen en ontdek hoe je deze het beste kunt beschermen en verzorgen tegen de zon.

Start de test

Waarom SPF zo belangrijk is

Ongeacht je huidtype, is het belangrijk om jezelf elke dag te beschermen tegen de zon. Het risico op zonneschade is namelijk altijd aanwezig. Het gebruik van de juiste zonbescherming met SPF is een essentieel onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine, ongeacht het seizoen. Het helpt je niet alleen om een stralende en jeugdige huid te behouden, maar het vermindert ook het risico op huidkanker.

SPF is vooral gericht op bescherming tegen UVB-straling, die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van zonnebrand. UVB-straling is echter slechts een deel van de schadelijke zonnestralen. Het is ook essentieel om te beschermen tegen UVA-straling, die verband houdt met vroegtijdige huidveroudering en andere langetermijneffecten op de huid.

Verschil tussen UVA en UVB
waarom-spf-zo-belangrijk-is

Breed-spectrum zonnebrand met SPF

Het is daarom raadzaam om een breed-spectrum zonnebrandmiddel te gebruiken, dat zowel tegen UVA- als UVB-straling beschermt. Regelmatig gebruik van zonnebrandmiddel met voldoende SPF en het nemen van aanvullende beschermingsmaatregelen zijn belangrijk om huidveroudering tegen te gaan.

Ben jij ondanks deze test benieuwd wat de zon met jouw huidtype doet en hoe je deze het best kunt verzorgen? Maak dan een afspraak bij een Cenzaa Huidinstituut bij jou in de buurt voor professioneel zonadvies.