9 tips: Hoe om te gaan met suiker | Blog

9 TIPS: HOE OM TE GAAN MET SUIKER

VERMINDER JE SUIKERINNAME VANDAAG NOG

Leer nee zeggen tegen suiker
Met een lagere en constante bloedsuikerspiegel word je gezonder oud. Gooi niet gelijk het roer om: hiervan raakt je lichaam in de war en daarnaast is het niet realistisch. Kleine veranderingen in je suikerinname zorgen ervoor dat het op den duur vanzelf gaat. Probeer te minderen met suiker in de thee of koffie of sla het koekje erbij een keer af.

 

VERMINDER JE SUIKERINNAME

Een suiker verslaving stopzetten kost tijd. Probeer beetje bij beetje te minderen met het innemen van suiker.

BEPERK BEPAALDE BEREIDINGSWIJZES

Probeer gebakken, geroosterde, gegrilde en/of gefrituurde voedingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken.

9 TIPS: HOE OM TE GAAN MET SUIKER
 

MATIG HET ALCOHOLGEBRUIK

Wees je ervan bewust: alcohol bevat veel suiker.

9 TIPS: HOE OM TE GAAN MET SUIKER
 

VOEG SMAKEN TOE

Suiker is lekker zoet. Probeer daarom deze smaak te vervangen door gezondere varianten zoals citroenrasp, kaneel of vanille..

9 TIPS: HOE OM TE GAAN MET SUIKER
 

KEN JIJ DE BENAMINGEN VAN SUIKER?

Vind jij één van onderstaande benamingen tegen op de verpakking van een product? Je lichaam ziet dit gewoon aan voor suiker: Malthodextrine, Maltose, Maisstroop, Glucosestroop, Fructosestroop, Dextrose en Melasse. Wist je dat… hoe hoger het ingrediënt staat op de lijst van ingrediënten, hoe meer ervan in het product zit?

SNOEP VERSTANDIG

Zin in een snoepje of koekje? Probeer dit te laten staan en vervang het door een stuk fruit, een handje ongebrande noten, wortels, komkommer of andere groenten. Net zo lekker en een stuk gezonder!

9 TIPS: HOE OM TE GAAN MET SUIKER
 

KIES VOOR VOLKOREN PRODUCTEN

Heb je altijd wit brood, witte rijst of witte pasta? Kies eens voor volkorenbrood, zilvervliesrijst en volkoren pasta. Deze producten zorgen voor een geleidelijke bloedsuikerspiegel en bevatten daarnaast ook nog eens veel meer vitaminen, mineralen en vezels. Daardoor raak je er sneller verzadigd door.

HARTIG BROODBELEG

Broodbeleg zoals notenpasta, kipfilet, vis, avocado, tomaat of ei is gezonder dan een zoet beleg.

9 TIPS: HOE OM TE GAAN MET SUIKER
 

EET ANTIOXIDANTEN

Antioxidanten zijn een krachtig anti-aging wapen. Ze vertragen de huidveroudering door de cellen in je huid te beschermen tegen beschadigingen. Rood fruit zoals aardbeien, frambozen en bessen bevat het antioxidant ellaginezuur, dit speelt een belangrijke rol in het vertragen van het huidverouderingsproces.

Houd Cenzaa in de gaten…
Deze weken staan geheel in het teken van Skin & Food. De volgende thema’s komen onder andere nog aan bod: Zuivel, Gluten en E-nummers